Tiramisu Tart

Tiramisu Tart Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Muhallebisi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krema ( piştikten sonra eklenilecek )

Keki ıslatmak için;

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için;

  • Kakao

Kullanılan tart kalıp ölçüsü: 27 cm

Tiramisu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimiz için karıştırma kabına iki adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekeri alarak 5 dakika kadar çırpalım.
  2. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabaracaktır.
  3. Mutlaka yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
  4. Bir çay bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ ek edip 1- 2 dakika daha çırpalım.
  5. Daha sonra iki yemek kaşığı kakao, iki çay bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ekleyerek materyaller karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  6. Tereyağı ile yağlayıp un serptiğimiz tart kalıbımıza kek hamurumuzu boşaltalım.
  7. Kalıbımızı yağlayıp un serptiğimiz için kekimiz bu sayede yapışmadan basitçe çıkacaktır.
  8. Önceden ısıttığımız 170° fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. (fırınlara nazaran pişme mühleti değişir).
  9. Kekimiz pişerken biz de muhallebisini hazırlayalım.
  10. Bunun için tencereye bir adet yumurta sarısını, bir çay bardağı toz şekeri, tepeleme iki yemek kaşığı unu ve 2 su bardağı sütü alalım.
  11. Malzemelerimiz pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
  12. Ardından tencereye ocağa alalım ve orta ateşte muhallebimiz yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
  13. Kıvam alan ve yoğunlaşan muhallebimizi ocaktan alalım.
  14. Kekimizi ıslatmak için uygun bir kap içerisine bir tatlı kaşığı granül kahve ve yarım su bardağı ılık suyu alarak kahve çözülünceye kadar karıştıralım.
  15. Granül kahve yerine üçü bir ortada yahut ikisi bir ortada üzere hazır kahveler ile de hazırlayabilirsiniz.
  16. Bu ortada pişen kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
  17. Ilıyan muhallebimize kremamizi ek edip çırpalım.
  18. Muhallebimiz hazır. Artık soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına karşıt çevirelim.
  19. Unutmayın sıcak keki çabucak aksi çevirirseniz yumuşak olduğu için çarçabuk parçalanabilir.
  20. Daha sonra hazırladığımız kahveli suyla kekimizin her yerini ıslatalım. Kekimizin kuru yeri kalmadığından emin olalım.
  21. Ardından muhallebimizi kekimizin orta kısmına boşaltalım. Muhallebimizi pasta sıvama aparatı yahut spatula ile güzelce düzeltelim.
  22. Muhallebimizin büsbütün soğuduğundan emin olduktan sonra her yerini kapatacak biçimde çokça kakao serpelim.
  23. Tatlımızı buzdolabına kaldırarak bir gece dinlendirelim.
  24. Dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis tabağına alalım. ( dilerseniz servis etmeden evvel de kakao serpebilirsiniz ) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥳🥰.

Tiramisu Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Su Böreği
Lokma Kadayıf
Salçalı Tost
Havuç Topları
Mangal Meze
Brownie Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |