Tiramisu Tart
Tiramisu Tart Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Muhallebisi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krema ( piştikten sonra eklenilecek )
Keki ıslatmak için;
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı ılık su
Üzeri için;
- Kakao
Kullanılan tart kalıp ölçüsü: 27 cm
Tiramisu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimiz için karıştırma kabına iki adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekeri alarak 5 dakika kadar çırpalım.
- Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabaracaktır.
- Mutlaka yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
- Bir çay bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ ek edip 1- 2 dakika daha çırpalım.
- Daha sonra iki yemek kaşığı kakao, iki çay bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ekleyerek materyaller karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
- Tereyağı ile yağlayıp un serptiğimiz tart kalıbımıza kek hamurumuzu boşaltalım.
- Kalıbımızı yağlayıp un serptiğimiz için kekimiz bu sayede yapışmadan basitçe çıkacaktır.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. (fırınlara nazaran pişme mühleti değişir).
- Kekimiz pişerken biz de muhallebisini hazırlayalım.
- Bunun için tencereye bir adet yumurta sarısını, bir çay bardağı toz şekeri, tepeleme iki yemek kaşığı unu ve 2 su bardağı sütü alalım.
- Malzemelerimiz pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Ardından tencereye ocağa alalım ve orta ateşte muhallebimiz yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alan ve yoğunlaşan muhallebimizi ocaktan alalım.
- Kekimizi ıslatmak için uygun bir kap içerisine bir tatlı kaşığı granül kahve ve yarım su bardağı ılık suyu alarak kahve çözülünceye kadar karıştıralım.
- Granül kahve yerine üçü bir ortada yahut ikisi bir ortada üzere hazır kahveler ile de hazırlayabilirsiniz.
- Bu ortada pişen kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Ilıyan muhallebimize kremamizi ek edip çırpalım.
- Muhallebimiz hazır. Artık soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına karşıt çevirelim.
- Unutmayın sıcak keki çabucak aksi çevirirseniz yumuşak olduğu için çarçabuk parçalanabilir.
- Daha sonra hazırladığımız kahveli suyla kekimizin her yerini ıslatalım. Kekimizin kuru yeri kalmadığından emin olalım.
- Ardından muhallebimizi kekimizin orta kısmına boşaltalım. Muhallebimizi pasta sıvama aparatı yahut spatula ile güzelce düzeltelim.
- Muhallebimizin büsbütün soğuduğundan emin olduktan sonra her yerini kapatacak biçimde çokça kakao serpelim.
- Tatlımızı buzdolabına kaldırarak bir gece dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis tabağına alalım. ( dilerseniz servis etmeden evvel de kakao serpebilirsiniz ) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥳🥰.
Tiramisu Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















