Tiramisu Tarifi (Tart Kalıbında)

Tiramisu Tanımı (Tart Kalıbında) İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Krema için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 tepeleme kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı labne peynir ( yaklaşık 100 gram )

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı kakao

Tiramisu Tanımı (Tart Kalıbında) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekini yapmak için yumurta ve şekeri hafif beyazlayana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra un hariç öteki gereçleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve en son ununu ekleyip hoş kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  3. Yağladığımız tart kalıbına hamuru eşit formda döküyoruz ve kalıbı tezgaha 2 kere hafif hafif vurup evvelce ısıtılmış 180 derecede kontörollu formda pişiyoruz.
  4. Kek pişerken kreması için labne hariç başka gereçleri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz katılaşana kadar pişiyoruz.
  5. Ilıyan kremaya labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  6. Fırından çıkan keki kalıptan çıkartıp granül kahve ve suyu karıştırıp eşit biçimde islatiyoruz ve hazırladığımız kremayı üzerine koyup eşit formda yayıyoruz.
  7. En son tiramisunun üzerine çatal ve bıçak koyup kakaoyu küçük elek ile her yerine ince bir biçimde serpiştiriyoruz.Servise hazırdır.

Afiyet olsun. :).

Tiramisu Tanımı (Tart Kalıbında) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Labneli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Brokoli Salatası
Cevizli Üzümlü Kek
Kupta Sütlü Tatlı (Videolu )
Fırında Soslu Tavuk
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Karamelize Soğanlı Yumurta (O Kadar Lezzetli Ki Tadına Doyamayacaksınız )
Hdabla | © 2025 |