Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Keki ıslatmak için:

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebisi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (100 gr)

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim.
  3. Süt, sıvı yağı ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
  4. Ardından elediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış turta kalıbına harcımızı dökelim.
  6. Kekimizi evvelden ısıttığımız 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  8. Muhallebi için labne hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım.
  9. Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
  10. Bu evrede daima karıştıralım.
  11. Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım.
  12. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
  13. Soğumaya kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
  14. Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
  15. Muhallebimiz düzgünce soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim.
  16. Tiramisu tart tanımımızı 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Harika Kahvaltı
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Kış Turtası
Avakadolu Muzlu Bebek Ara Öğün
Frambuazlı Çıtır Sarma
Kahvaltılık Sos
Hdabla | © 2025 |