Tiramisu Tarifi
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için:
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 kaşık tepeleme un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne (100 gr)
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim.
- Süt, sıvı yağı ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Ardından elediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış turta kalıbına harcımızı dökelim.
- Kekimizi evvelden ısıttığımız 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için labne hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Bu evrede daima karıştıralım.
- Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım.
- Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
- Soğumaya kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
- Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
- Muhallebimiz düzgünce soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim.
- Tiramisu tart tanımımızı 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















