Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi lisanı bisküvi yada 5 dk hazır mozaik pasta bisküvisi (4 adet)
Islatmak için;
- 1,5 su bardağından az ılık su
- 1-1,5 yemek kaşığı granül kahve
- 1-1,5 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram labne peynir
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle labne hariç tüm krema materyalleri bir tencerede uygunca karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz karıştırarak göz göz olana kadar pişirmeye devam ediyoruz piştikten sonra ılımasını bekliyoruz.
- Ilıdıktan sonra labneyi ekliyoruz ve mikser ile 10-15 dk çırpıyoruz.
- Kremamız olduktan sonra bir kasede şeker,su ve kahveyi karıştırıyoruz.
- Bisküvileri bu karışımda ıslatıp servis tabağına koyuyoruz.
- Kremadan biraz koyup düzeltiyoruz ben ortalara çikolata modülleri koydum süper oldu.
- Bu formda kat kat yapıp 1 gece dolapta dinlendirdim sonraki gün üzerine kakao serpiştirdim ve servis ettim sizlerede şimdiden afiyet olsun .
Dipnot:ben bu sefer kedi lisanı değil 5 dk hazır mozaik pasta bisküvisi kullandım içinden 4 adet çıkıyor internet alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

