Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvi yada 5 dk hazır mozaik pasta bisküvisi (4 adet)

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağından az ılık su
  • 1-1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1-1,5 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gram labne peynir

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle labne hariç tüm krema materyalleri bir tencerede uygunca karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz karıştırarak göz göz olana kadar pişirmeye devam ediyoruz piştikten sonra ılımasını bekliyoruz.
  2. Ilıdıktan sonra labneyi ekliyoruz ve mikser ile 10-15 dk çırpıyoruz.
  3. Kremamız olduktan sonra bir kasede şeker,su ve kahveyi karıştırıyoruz.
  4. Bisküvileri bu karışımda ıslatıp servis tabağına koyuyoruz.
  5. Kremadan biraz koyup düzeltiyoruz ben ortalara çikolata modülleri koydum süper oldu.
  6. Bu formda kat kat yapıp 1 gece dolapta dinlendirdim sonraki gün üzerine kakao serpiştirdim ve servis ettim sizlerede şimdiden afiyet olsun .

Dipnot:ben bu sefer kedi lisanı değil 5 dk hazır mozaik pasta bisküvisi kullandım içinden 4 adet çıkıyor internet alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Mini Rize Simidi
Mütebbel Mezesi
Gebeler İçin Bebeğe Kilo Aldırıcı Salata
Hamuru Tahinli Şerbeti Pekmezli Nevzine
Kremalı Tavuk Ve Makarna
Domatesli Pirinç Pilavı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet