Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık kakao
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı bardağı sıvı yağ
  • 1sbbardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 fincan un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı düzgünce çırpıyorum. Daha sonra içine tüm sıvı gereçleri koyup, karıştırmaya devam ediyorum, sonra un kakao karışımını eleyip, içine vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek çırpmaya devam ediyorum.
  2. Büyük fırın tepsisi ne yağlı kâğıdı serip kelepçeli dikdörtgen kalıbımı açıyorum ve karışımı içine yayıyorum.
  3. Kekim 10-15 dk pişirelim 180 derecede tabi herkesin fırın ayarı farklı olabilir denetimli pişirelim.
  4. Daha sonra kremasını yapmak için bir tencere ye 1 kilo sütü ve un, nişasta ekliyorum 1 buçuk su bardağı şekeri ilave ediyorum içine yumurta sarısınıda ek edip, yeterlice karıştırıyorum sonra kıvam alınca kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyunca labne ek edip çırpıyoruz dolapta keki soğuyana kadar dinlendiriyoruz.
  6. Pişen keki soğuttuktan sonra ortadan ikiye sonra her farklı parçayı ortadan bir kat açıyoruz 1 parmaktan daha az incelikte olacak sonra keki kahveli karışımla ıslatıp, krema sıkıyorum her katı motamot koyup, 1 gece dinlendiriyoruz.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Yoğurt (Ara Öğün)
Köfteli İskender
Yumurtalı Sandiviç
Fıstık Ezmeli Çikolatalı Kek
Peynirli İrmik Helvası
Fırında Kıymalı Kabak Ve Kapya Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |