Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 2 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı 1 tanede olur)
  • 200g mascarpone (200 g labne de olur)

Islatmak için:

  • 2 kaşık granül kahve
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 bardak sütü tavaya koyduktan sonra yumurta sarısı, nişasta, un ve şeker ekleyip homojen bi kıvama gelene kadar karıştırın ve geri kalan 3 bardak sütüde ekleyip orta ateşte pişirin.
  2. Krema ocakta kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
  3. Krema soğuduktan sonra içine mascarpone yada labneyi ekleyip karıştırın ve kremanız hazır.
  4. Kedi dilerini ıslatmak için granül kahveyi şekeri ılık suyu karıştırın ve en alta kedi dilerni dizin.
  5. Üstüne krema dökün ve eşit bir formda yayın birebir formda tekrar kedi dilerni ıslatıp üzerine dizin en üste kremayı eşit bir formda yayın.
  6. En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra dolaptan alıp kakaoyu üzerine küçük bir elek sayesine kolay kolay dökün.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça (Ağızda Dağılan)
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
İrmik Helvası
Anne Kısırı
Trileçe
Harika Vişne Suyu
Hdabla | © 2025 |