Tiramisu ️

Tiramisu ️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket mascarpone peyniri (250 gr)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Kahve
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Kedi lisanı bisküvi

Tiramisu ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mascarpone karışımını hazırlayın:  bir kaba 2 yumurta sarısını koyun.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin.
  3. Mikserle birkaç dakika çırpın, karışım krema üzere açık sarı bir renk almalı.
  4. Ardından mascarpone peynirini ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Bu karışımı buzdolabına kaldırın, biraz soğusun.
  6. Kremayı çırpın: Farklı bir kapta sıvı kremayı mikserle sertleşene kadar çırpın.
  7. Krem şanti üzere olmalı; aykırı çevirdiğinizde dökülmemeli.
  8. Karışımları birleştirin: dolaptaki mascarpone karışımını çıkarın.
  9. Çırptığınız kremayı içine ekleyin.
  10. Spatula ile yavaşça, söndürmeden karıştırın. Artık tiramisu kremanız hazır.
  11. Kahveyi hazırlayın: Bir fincan kahve demleyin ve soğumaya bırakın. ( ben kendim kahve sıcakken kullanıyorum, bisküviler öylece sert kalmıyor) (isterseniz kahveye biraz şeker ekleyebilirsiniz. ).
  12. Kedi lisanı bisküvileri kahveye batırın: her bir kedi lisanı bisküviyi kahveye kısa müddet batırın (çok bekletmeyin, dağılmasın).
  13. Bisküvileri servis kabınızın tabanına sıralayın.
  14. Kat kat dizin: Bisküvilerin üzerine tiramisu kremasından dökün ve düzleştirin.
  15. İkinci kat için tıpkı süreci tekrarlayın: kahveye batırılmış bisküvi + krema.
  16. Üzerine kakao serpmek isterseniz bu basamakta serpebilirsiniz.
  17. Soğumaya bırakın: Tiramisu en az 4-5 saat buzdolabında beklemeli (ideali 1 gece).
  18. Servis yapmadan evvel üzerine kakao serpebilirsiniz.

Tiramisu ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Yağlaması
Sebzeli Cupra
Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates (Videolu)
Çikolata Parçalı Limonlu Kek
Çökertme Kebabı
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |