Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği

Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • Şevketi bostan (diken)
  • Birazcık süt
  • Tuz

Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak topladığımız ya da satın aldığımız diken’i yahut şevketi bostanı tek tek yapraklarının diken kısmını makas yardımı ile kesiyoruz. Çok derin kesmenize gerek yok dikenlerini alın kâfi olacaktır.
  2. Köklerini de tıpkı halde küçük küçük keserek içine ekliyoruz.
  3. Hazırladığımız dikeni bol suyla toprakları dökülüp bitene kadar ıspanak yıkar üzere yıkıyoruz.
  4. Soğanımızı doğruyoruz. (ben biraz iri seviyorum o denli doğradım sizin isteğinize bağlı).
  5. Yıkayıp toprağından temizlediğimiz dikenlerimizi soğanlarla buluşturuyoruz.
  6. Biraz kavuruyoruz. Köklerine bakarak yemeğin pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  7. Yemeğimiz biraz sulanacaktır. İsterseniz su eği yapabilirsiniz.
  8. Yemeğimiz piştikten sonra ocağı kapatmaya yakın birazcık süt döküyoruz sonra kapatıyoruz. Süt döktükten sonra tekrar kaynatmanıza gerek yoktur.

Yemeğimiz hazır. Afiyet olsuunnn 😋

Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf
Kayseri Yağlaması
Etli Taze Fasülye (Buzluk Fasülyesi)
Güneş Poğaça
Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Karabuğday Salatası
Hdabla | © 2025 |