Tiftik Hamburger

Tiftik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Marul
  • Domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kornişon turşu
  • Cheddar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Hamburger ekmeği

Tiftik Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuşbaşı doğradığımız etleri mühürlüyoruz, üstüne 3 diş sarımsak, 3 tane defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 bardak sıcak su koyup düdüklüde pişmeye bırakıyoruz. (fissler düdüklüde 20 dakikada pişiyor lakin siz kendi düdüklünüze nazaran süreyi ayarlayın)
  2. Karamelize soğan için 2 büyük soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağ döktüğümüz tavaya alıp yüksek ateşte kavuruyoruz.
  3. Rengi dönen soğanlara bir tutam şeker, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı sirke koyup kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Orta ara su ekleyerek düzgünce karamelize olana kadar pişiriyoruz.
  4. En son 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Düdüklüden çıkardığımız etleri didikliyoruz. Hamburger ekmeklerimizi etin suyuna hafif bandırıyoruz.
  6. Önce didiklediğimiz etleri üstüne cheddar peynirimizi karamelize soğanı domates dilimi kornişon ve marul koyuyoruz. Bu tanım ile 4 tane dolu dolu hamburger çıkıyor. Afiyet olsun.

Tiftik Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Armut Tatlısı
5 Ay Ek Gıda
Airfryer’da Kolay Pizza
Patlıcan Kebabı
Coleslaw Salatası
Yumurtalı Semizotu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet