Tiftik Hamburger

Tiftik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Marul
- Domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kornişon turşu
- Cheddar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Defne yaprağı
- Hamburger ekmeği
Tiftik Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuşbaşı doğradığımız etleri mühürlüyoruz, üstüne 3 diş sarımsak, 3 tane defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 bardak sıcak su koyup düdüklüde pişmeye bırakıyoruz. (fissler düdüklüde 20 dakikada pişiyor lakin siz kendi düdüklünüze nazaran süreyi ayarlayın)
- Karamelize soğan için 2 büyük soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağ döktüğümüz tavaya alıp yüksek ateşte kavuruyoruz.
- Rengi dönen soğanlara bir tutam şeker, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı sirke koyup kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Orta ara su ekleyerek düzgünce karamelize olana kadar pişiriyoruz.
- En son 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Düdüklüden çıkardığımız etleri didikliyoruz. Hamburger ekmeklerimizi etin suyuna hafif bandırıyoruz.
- Önce didiklediğimiz etleri üstüne cheddar peynirimizi karamelize soğanı domates dilimi kornişon ve marul koyuyoruz. Bu tanım ile 4 tane dolu dolu hamburger çıkıyor. Afiyet olsun.
Tiftik Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

