Tereyağlı Tavuk İncik

Tereyağlı Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk incik
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe nazaran azaltılıp artırılabilir)
Tereyağlı Tavuk İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk inciklerini yıkayıp uygun bir tencereye dizin.
- Soğanı halka halka doğrayarak inciklerin üzerine yayın.
- Tereyağının yarısını küçük modüller halinde tavuk butlarının üzerine, öteki yarısını da soğanların üzerine yerleştirin.
- Üzerine kırmızı toz biber ve tuzu serpin. Sıcak suyu tencereye ekleyin.
- Tencerenin üzerine bir tabak kapatıp kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişmeye bırakın.Afiyet olsun.
Tereyağlı Tavuk İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
