Harire (Yöresel Tatlı)

Harire (Yöresel Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Ceviziçi
Harire (Yöresel Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye un, pekmez ,toz şeker ve suyu koyup çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Ardından ocağa koyun ve orta ateşte çırpıcı ile devamlı karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
- Koyulaşınca ocağın altını söndürün ve tarçını ekleyip karıştırın sıcakken kaselere doldurun.
- Kaselere doldurduktan sonra ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Harire (Yöresel Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
