Tereyağlı Sucuklu Poğaça

Tereyağlı Sucuklu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta birinin sarısı dışına
- 100 gr oda ısısında tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant toz maya
- 4.5 su bardağı un
Üzeri için gereçler;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Poğaça hamurun üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk dilimleri
- 1 su bardağı süt mısır
- 5 yemek kaşığı ketçap
Tereyağlı Sucuklu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene 1 yumurtanın sarısı hariç yumurta, yumuşak tereyağı, toz şeker ,ılık süt materyalleri birlikte karıştırın .
- Ardından denetimli olarak unu ve tuz ek ederek birlikte yavaşça ele yapışan hamur yoğurun.
- Ardından üzerini kapattıktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakın ve sucukları dilim halde kesin bekletin .
- Mayalanan hamuru küçük kesimler halinde koparıp avuç içinde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerine mutfak örtüsü ile kapatıp 20 dakika tepside tekrardan mayalanması için bekletin.
- Ardından mayalanmış hamurun üzerine bardağın alt kısım tarafıyla yavaşça hamur çukur alacak formda bastırın ve üzerine yumurta sarısı sürün .
- Ketçap sürün ve kaşar peyniri, sucuk ,mısır taneleri ek ederek üzerine dizin ,ben kendi fırınımın pişirme tekniğiyle ön ısıtma yapılmadan soğuk fırında 180 derecede 35 dakika denetimli olarak pişirdim.
- Ardından fırından çıkardığımız poğaçaları servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼
Not ;su bardağı ölçüsü 200ml.
Tereyağlı Sucuklu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


