Tereyağlı Sebzeli Tavuk
Tereyağlı Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz, kekik, pulbiber, kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon
Tereyağlı Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri ikiye bölüp elma dilimi biçiminde doğrayalım tavuk bagetleri ortadan çizik atıp pirzola formunda açalım bu halde hem daha kolay pişiyor hemde daha lezzetli oluyor.
- Hazırladığımız sosa evvel tavukları ekleyip güzelce karıştıralım sonra zerzevatları döküp, karıştıralım, yağlı kağıt serili fırın tepsisine zerzevatları yayalım üzerlerine tavukları dizelim, tavukların üzerlerine biber çay kaşığı olacak biçimde tereyağı koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Tereyağlı Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










