Tereyağlı Sebzeli Tavuk

Tereyağlı Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kekik, pulbiber, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon

Tereyağlı Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri ikiye bölüp elma dilimi biçiminde doğrayalım tavuk bagetleri ortadan çizik atıp pirzola formunda açalım bu halde hem daha kolay pişiyor hemde daha lezzetli oluyor.
  2. Hazırladığımız sosa evvel tavukları ekleyip güzelce karıştıralım sonra zerzevatları döküp, karıştıralım, yağlı kağıt serili fırın tepsisine zerzevatları yayalım üzerlerine tavukları dizelim, tavukların üzerlerine biber çay kaşığı olacak biçimde tereyağı koyalım.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.

Tereyağlı Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Latte Pasta
Fırında Soslu Somon
Ispanaklı Yağlı Pide
Islak Kek Derdine Son Kendiliğinden Islak Gibi Nemli Browni Kek
Kıymalı Kaşarlı Pidenin Tarifi| Dışarda Pide Yemeye Son (Tam Ölçülü Garanti Tarif)(Videolu)
Milföy Waffle
Hdabla | © 2025 |