Tereyağlı Poğaça

Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 servis kaşığı tereyağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Tereyağlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtanın beyazı 2 yumurtanın sarısı ve öbür materyaller çırpıcı ile çırpılır. Aldığı kadar un eklenir kulak göğsü kıvamından daha gevşek bir hamur elde edilir.
- Yuvarlak biçim verilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek, susamla süslenir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirilir.
Tereyağlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
