Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)

Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı yahut sarı mercimek
- 1’er silme tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar mercimeğimizi bol su ile yıkayıp tenceremize alalım.
- Kimyon, tuz ve 2.5 su bardağı su koyarak kaynamaya bırakalım .
- Arada üzerindeki köpükleri alalım.
- Haşlanan mercimeğimizi kevgirden yada blenderden geçirelim.Bir kenarda bekletelim.
- Sosumuz için tereyağ ve toz kırmızı biberi eritip tenceremize aktaralım ve ocağa alıp 2-3 dk tahta kaşıkla karıştırıp kaynatıp özdeştirelim işte bu kadar afiyet şifa olsun😇.
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
