Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava
Tereyağlı Mesken İmali Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 ince limon dilimi
Üzerine:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Arası için:
- 1 küçük kase ince çekilmiş ceviz
Hamuru açmak için:
- 1 küçük kase nişasta
Tereyağlı Mesken İmali Çıtır Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurtaları ,suyu, yoğurt yağı ,tuzu koyalım.
- Tel çırpıcı ile 5 dk çırpalım sirkeyi, limon suyu döküp tekrar karıştıralım.
- Kabartma tozu koyalım ,çırpalım unu azar azar ek ederek yoğuralım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- 5-10 dk hamuru yoğuralım.
- Üzerine streç sinema ile kapatalım yarım saat dinlendirelim ,hamurdan 13 adet beze yapalım.
- Bezeleri nişasta serperek pasta tabağı kadar merdane ile açalım.
- Üst üste koyalım üzerine bir buzdolabı poşeti kapatalım.
- Hamuru 1 saat daha dinlendirelim.
- Sonra hamurları ince olacak halde büyükçe bir hamur olacak halde oklavayla nişasta serperek açalım.
- Sonra uç kısmına hamurun ince oklava koyalım.
- Biraz katlayalım, iki yemek kaşığı cevizi sıra halde dökelim, rulo formunda saralım, büzdürerek oklavayı çıkaralım, yağlanmış fırın tepsisine hepsini bu halde dizelim.
- Tereyağı kısık ateşte eritelim üzerine çıkan köpükleri kaşık ile alalım ,sıvı yağ katıp karıştıralım.
- Soğuttuğumuz yağı her yerine dökelim ,sonra dilimlere keselim ,önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirelim ,sonra üzerine yağlı kağıt kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında bu halde denetim ederek 1 saat pişirelim.
- Diğer tarafta tarafta serbetin şekeri karıştırarak eritelim.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kisalim kısik ateşte 15 dk pişirelim şerbeti güzelce soğutalım.
- Tatlı fırından çıkınca 10 dk soğuduktan soğuk şerbeti üzerine dökelim, bir gece şerbeti ceksin ,afiyet olsun.
- Not : tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.
Tereyağlı Konut Üretimi Çıtır Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















