Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote

Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Et sote için;
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 tane büyük kapya biber
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Tereyağlı bulgur pilavı için;
- 1 çay bardağı bulgur
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı margarin
- 1 tane et bulyon
- Sıvıyağ
- Tuz
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et sotemizi yapalım.
- Ben etlerimi evvel biraz haşlıyorum hem daha yumuşak oluyor hemde et suyunu sonra pilav için kullanıyorum.
- Haşlanan kuşbaşı etlerimizi sıvı yağ koyduğumuz et tavasına alalım.
- Üzerine çok ince olmayacak formda doğradığımız kapya ve yeşil biberleri ince doğranmış soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyelim.
- Haşladığımız etin suyundan biraz tavaya aktarıp biberler ve soğan ölene kadar kavuralım.
- Daha sonra salçayı ekleyip bi kaç dakika daha kavuralım.
- Son olarak domates sosunu ve baharatları da ekleyip kapağını kapatalım. Domateslerin de piştiğini görünce altını kapatabiliriz.
- Aynı esna da pilav tavasına tereyağ,margarin,sıvı yap ve et bulyonu koyalım. Bulguru üstüne ekleyelim. Yağlar ve bulyon eriyene kadar bulguru kavuralım.
- Üzerine haşladığımız etin suyundan ekleyelim ve tuzunu atalım.
- Suyunun tadına bakarak tuz ölçüsünü ayarlayabilirsiniz.
- Pişen pilavımızın kapağının altına havlu kâğıt serip kapağı kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
- Pilav dinlendikten sonra tabağımıza evvel pilavı üstüne de et sotemizi koyup sıcak servis edelim.
Nefis oluyor, deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋.
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












