Tereyağlı Açık Simitler

Tereyağlı Açık Simitler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Bolca kavrulmuş susam

İçi için;

  • Rendelenmiş kaşar ve sucuk

Tereyağlı Açık Simitler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuralım, bir saat dinlendirelim.
  2. Eşit halde 9-10 beze yapalım, her bir bezeyi merdane yardımı ile daire halinde açıp içine kaşar rendesi ek edip poğaça formunda kenarlarından sıkıca kapatalım.
  3. Kapattığımız hamurları evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp karşıt tarafını bir bıçak yardımı ile ortasından açalım.
  4. Kaşarlar görünecek kadar açıldıktan sonra üzerine sucukları ek edelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.

Tereyağlı Açık Simitler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eli Böğründe (İki Kişilik)
Sıkıcık Köfte (Videolu)
Tavuk ve Karides Paella
Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Kakaolu Fındıklı Kurabiye
Pancar Turşusu
Hdabla | © 2025 |