Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Harika Lezzet)

Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk incik (ben köy tavuğu kullandım)
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Terbiye için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı dolu un
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet küçük uzunluk limon suyu
- 1 tatlı kaşığı dolu zerdeçal
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Olağanüstü Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlanmış tavuğu didikleyip suyunla birlikte blender yapıp kenara alalım.
- Tencereye rendelenmiş havucu koyup iki dakika soteleyelim.
- Soğanı küçük küçük doğranmış ek edip pişirelim ve haşlanmış tavuğu suyuyla birlikte yaklaşık bir litre tamamlayın (yetmez ise sıcak su ek edin) kaynasın .
- Diğer tarafta bir kapta terbiye hazırlayalım ,içine yarım çay bardağı su ek ederek terbiyeyi yeterlice açalım.
- Ardından kaynamış tavuk suyunu terbiyeye ek edip yeterlice karıştıralım.
- Çorbaya ek edip karıştıralım ,kaynamaya bırakalım ve tuz ek edip 5dk daha kaymaya bırakıp servis edelim .
Çok hoş bir çorba az tavuk ile olağanüstü lezzet deneyin fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı benimle paylaşın lütfen 🥰afiyet olsun.
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Şahane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










