Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay)

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı ilikli kemik suyu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tutam dereotu maydanoz
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve ilikli kemik suyumuzu tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayınca içerisine şehriyelerimizi ekleyelim.
- Şehriyeler pişerken bir kasede yoğurt yumurta sarısı ve unu topak kalmayacak formda çatal ile çırpalım.
- Üzerine çeyrek çay bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım.
- Kaynayan yumuşayan şehriyelerimizin üzerine yoğurt karışımını yavaş yavaş dökerek karıştıralım.
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayınca karıştırmayı bırakalım. (2-3 dakikadan fazla kaynatmayalım ki vitamini kaybolmasın.).
- Küçük bir tavaya tereyağını alalım ocağın altını açalım. Tereyağ eriyince küçük doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyerek 2 dk kavuralım.
- Çorbamızın üzerine ekleyelim. 1-2 tıp karıştıralım. Kasemize alalım. Miniklere afiyet olsun. 💙.
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
