Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay)

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı ilikli kemik suyu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tutam dereotu maydanoz

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve ilikli kemik suyumuzu tencereye alıp kaynatalım.
  2. Kaynayınca içerisine şehriyelerimizi ekleyelim.
  3. Şehriyeler pişerken bir kasede yoğurt yumurta sarısı ve unu topak kalmayacak formda çatal ile çırpalım.
  4. Üzerine çeyrek çay bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım.
  5. Kaynayan yumuşayan şehriyelerimizin üzerine yoğurt karışımını yavaş yavaş dökerek karıştıralım.
  6. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  7. Kaynayınca karıştırmayı bırakalım. (2-3 dakikadan fazla kaynatmayalım ki vitamini kaybolmasın.).
  8. Küçük bir tavaya tereyağını alalım ocağın altını açalım. Tereyağ eriyince küçük doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyerek 2 dk kavuralım.
  9. Çorbamızın üzerine ekleyelim. 1-2 tıp karıştıralım. Kasemize alalım. Miniklere afiyet olsun. 💙.

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deniz Mahsulleri Salatası
Kereviz Salatası (Süslü)
Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek
Katmer
Kremalı Muzlu Magnolya
Supangle (Çikolatalı Puding)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet