Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 5 orta uzunluk havuç
- 2 su bardağı yoğurt (kıvamlı)
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı (klasik) zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Ceviz
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar rendelenir.
- Uygun bir tavada zeytinyağı ısıtılır.
- Havuçlar ısıtılmış yağda tuz ile birlikte 7-8 dk kavrulur.
- Dövülmüş sarımsak yoğurt ile karıştırılır.
- Soğuyan havuçlar üzerine dökülerek karıştırılıp servis tabağına alınır.
- Ceviz ile süslenerek sunuma hazırlanır.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




