Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağını ve tel şehriyeyi alalım.
- Biraz kavrengi oluncaya kadar karıştıralım.
- Ardından salçayı koyalım. Bir iki dakika karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyu koyalım.
- Aynı vakitte terbiyeyi hazırlayalım.
- Kaynayan sudan terbiyeye ekleyelim.
- Tencereye terbiyeyi koyalım.
- Sosumuz için tereyağını eritelim.
- Daha sonra naneyi koyalım.
- Hazırlanan sosu tencereye alalım.
- Yemeğimiz bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















