Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalça but
- 1 adet soğan
- 2 küçük patates yahut 1 büyük patates
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yaprak defne yaprağı
- 4-5 tane karabiber
- Tuz
- Yaklaşık 3 litre su
- 2 avuç tel şehriye
Terbiyesi için;
- 1 çay bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu güzelce yıkayıp tencereye koyuyoruz.
- Üstüne soğanı patatesi sarımsağı dilimleyip ekliyoruz.
- Karabiberi tuzu ve defne yaprağını da koyuyoruz (aroma için).
- Düdüklüde bir hoş haşlıyoruz. Her düdüklüde haşlanma müddeti farklıdır benim düdüklüm yeni çıkan düdüklü tencerelerden ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika tutuyorum düzgünce pişmiş oluyor.
- Haşlanan tavuğu tencereden çıkarıp bir tabağa alıyoruz.
- Soğuyunca güzelce küçük küçük didiyoruz.
- Tenceredeki defne yaprağı ve tane kara biberleri de küçük süzgeç yardımıyla çıkarıp kalan gereçleri blenderlıyoruz.
- Tüm materyaller eriyince şayet çok katı bir kıvam olursa üstüne biraz kaynar su ekleyebilirsiniz lakin bu ölçülerde genelde tam kıvamında oluyor.
- Bızzztladığımız tenceredeyi tekrar ocağa alıp altını açıyoruz.
- Biz de bu sırada terbiyesini yapıyoruz.
- Terbiyesi için su un ve limon suyunu bir kasede güzelce karıştırıyoruz sonrasında tencereden bir kepçe çorbayı kaseye ekleyip karıştırıyoruz.
- Kasede karışan terbiye ile çorbası tencereye katıyoruz bu sırada süratlice karıştırıyoruz ki terbiye kesilmesin.
- Bir 5 dakika daha bu türlü karıştırıyoruz.
- Sonrasında 1 avuç tel şehriyeyi (arpada olabilir) çorbaya ekliyoruz.
- Şehriyeyi ekleyince birinci birkaç dakika karıştıralım ki şehriyeler tabana yapışmasın.
- Şehriyeler pişti miii? öyleyse çorbamız hazır. Buna isterseniz bu evrede pulbiber karabiber ekleyin. Ya da isterseniz tereyağına toz biber ve naneyi yakıp üstüne ekleyin. İki türlüde çok hoş oluyor. Tam bir şifa çorbası. Deneyenlere afiyet olsun efenim 🫶🏻.
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







