Terbiyeli Tavuk Sebze Haşlaması
Terbiyeli Tavuk Zerzevat Haşlaması Tanımı İçin Malzemeler
- ️800g tavuk iç fileto (doğranmış)
- ️Kızartmak için sıvı yağ
- ️4 adet havuç (kesilmiş)
- ️4 adet patates (kesilmiş)
- ️4 adet arpacık soğan (dilimlenmiş)
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı vegeta (sebze tozu)
- ️1 l kaynamış su
️Üzeri için:
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı nane
️Terbiyesi için:
- ️150 g doğal yoğurt
- ️1 yumurta sarısı
- ️2 yemek kaşığı un
- ️100 ml sıcak su
Terbiyeli Tavuk Zerzevat Haşlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu bir tencerede yağda kızartın.
- Kızarttıktan sonra ete 1 modül tereyağını ve doğranmış zerzevatları ekleyip birlikte kavurun.
- Sıcak suyu içine döküp tuz ve vegeta ile tatlandırın.
- Sosu için yoğurt, yumurta sarısı,un ve sıcak suyu çırpıp, karıştırarak çorbanın içine dökün.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin.
- Tereyağı karışımını çorbanın içine dökün ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Dileyen pişmiş çorbanın üstüne limon döküp servis edebilir.
Terbiyeli Tavuk Zerzevat Haşlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









