Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 5 bardak su (üzerini geçecek kadar)
  • İsteğe bağlı maydanoz

Terbiyesi için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 5 yemek kaşığı su

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates, havuç, soğan kabuğu soyulur orta büyüklükte doğranır.
  2. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ısıtılır.
  3. Isınan yağın içine tavuk bagetler konulur 1-2 dakika kavrulur.
  4. Patates, havuç, soğanlar eklenir karıştırılır.
  5. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber eklenir.
  6. Uzerini geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı su eklenir karıştırılır.
  7. Defne yaprağı eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
  8. 45 dakika pişirilir. Son 2 dakikasında terbiye için gereçler karıştırılır ve yavaşça terbiyesi eklenir. Servis öncesi maydanozla süslenir.Afiyet olsun 🩷.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aronya Reçeli
Puf Puf Pankek
Çikolatalı Yulaf (Videolu)
Tavuk Şiş
Şekersiz Tek Kişilik 15 Dakika Keki
Hamsi Buğulama
Hdabla | © 2025 |