Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli)

Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2adet tavuk kalça but ( kişi sayısına nazaran değişir)
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım soğan
  • 6-7 su bardağı su (haşlanmış tavuğun suyu da dahil)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) yaprak defne yaprağı

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • İsteğe nazaran pul biber

Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tencerede tavuk kalça butları, sarımsak, soğanı birkaç kesim yapalım ve defne yaprağı ek edelim üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup haşlayalım. (25 dakika ).
  2. Un,yumurta sarısını ,yoğurdu bir kaseye alalım çok uygun çırpalım pürüzsüz olsun terbiyesini hazırlayalım.
  3. Üzerine 1/2 kepçe haşlama suyundan ek edelim tekrar çırpalım.
  4. Haşlanmış tavuk kalca butlarımızı süzerek kenara alalım soğumaya bırakalım.
  5. Uygun bir tencereye süzdüğümüz tavuk suyunu ve terbiyesini ek edelim karıştıralım.
  6. 5 dakika kaynatalım daha sonra şehriye ek edelim.
  7. Haşlanmış olan tavukları kemiklerinden ayırarak küçük küçük modüllere bölüp ek edelim.
  8. 📌not: çorbamız kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tuzunu ekleyip tadına bakalım böylelikle çorbamız mutlaka kesilmeyecektir📌.
  9. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ eritip nane ve isteğe nazaran pul biber ekleyip kaynayan çorbamıza ekleyebilirsiniz servis kademesinde üzerine gezdirebilirsiniz afiyetler olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Reyhan Şerbeti
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Fırında Patatesli Sigara Böreği
Dev Çikolatalı Kek ( Piknik Keki )
Patates Püresi Yatağında Kabak
Kolay Muhallebi
Hdabla | © 2025 |