Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli)
Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2adet tavuk kalça but ( kişi sayısına nazaran değişir)
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım soğan
- 6-7 su bardağı su (haşlanmış tavuğun suyu da dahil)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) yaprak defne yaprağı
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- İsteğe nazaran pul biber
Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencerede tavuk kalça butları, sarımsak, soğanı birkaç kesim yapalım ve defne yaprağı ek edelim üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup haşlayalım. (25 dakika ).
- Un,yumurta sarısını ,yoğurdu bir kaseye alalım çok uygun çırpalım pürüzsüz olsun terbiyesini hazırlayalım.
- Üzerine 1/2 kepçe haşlama suyundan ek edelim tekrar çırpalım.
- Haşlanmış tavuk kalca butlarımızı süzerek kenara alalım soğumaya bırakalım.
- Uygun bir tencereye süzdüğümüz tavuk suyunu ve terbiyesini ek edelim karıştıralım.
- 5 dakika kaynatalım daha sonra şehriye ek edelim.
- Haşlanmış olan tavukları kemiklerinden ayırarak küçük küçük modüllere bölüp ek edelim.
- 📌not: çorbamız kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tuzunu ekleyip tadına bakalım böylelikle çorbamız mutlaka kesilmeyecektir📌.
- Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ eritip nane ve isteğe nazaran pul biber ekleyip kaynayan çorbamıza ekleyebilirsiniz servis kademesinde üzerine gezdirebilirsiniz afiyetler olsun.
Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















