Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kutu çorbalık tavuk  ya da siz istediğinizi kullanabilirsiniz meskende tavuk pirzola vardı ben ondan yaptım
  • 1 buçuk su bardağı tel şehriye
  • 2 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı nane
  • Tuz
  • İsteğe nazaran pul biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları güzelce yıkayıp haşlıyorum. Ve pişen tavukları soğuması için kenara alıyorum.
  2. Tencereye evvel tereyağ akabinde salçayı koyup güzelce kavuruyorum.
  3. Kenara ayırmış olduğum tavuk suyunu salçanın üzerine döküyorum. Ve şehriyeyi atıyorum.
  4. Soğuyan tavukları didikleyip kaynayan karışımın içine atıyorum.
  5. Bir on dk özdeşlesinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Ayrı bir kapta limon suyunu ve yumurtayı çırpıyoruz.
  7. Kaynayan çorba suyundan bir iki kepçe alıp yumurtalı karışım kesilmesin diye temperliyoruz.
  8. Çırpıyoruz. ( bu esnada biraz süratli oluyoruz).
  9. Sonra bu terbiyeyi çorba ile buluşturuyoruz.Ve süratlice karıştırmaya devam ediyoruz.Kesilmesin diye.
  10. Daha sonra tuzunu ve nanesini atıyoruz. Ve hazır.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Patates Salatası
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Etli Nohut Yemeği
Havuçlu Yoğurtlu Kereviz Salatası
Yağlı Katmer
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet