Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kutu çorbalık tavuk ya da siz istediğinizi kullanabilirsiniz meskende tavuk pirzola vardı ben ondan yaptım
- 1 buçuk su bardağı tel şehriye
- 2 adet limon
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı nane
- Tuz
- İsteğe nazaran pul biber
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları güzelce yıkayıp haşlıyorum. Ve pişen tavukları soğuması için kenara alıyorum.
- Tencereye evvel tereyağ akabinde salçayı koyup güzelce kavuruyorum.
- Kenara ayırmış olduğum tavuk suyunu salçanın üzerine döküyorum. Ve şehriyeyi atıyorum.
- Soğuyan tavukları didikleyip kaynayan karışımın içine atıyorum.
- Bir on dk özdeşlesinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- Ayrı bir kapta limon suyunu ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Kaynayan çorba suyundan bir iki kepçe alıp yumurtalı karışım kesilmesin diye temperliyoruz.
- Çırpıyoruz. ( bu esnada biraz süratli oluyoruz).
- Sonra bu terbiyeyi çorba ile buluşturuyoruz.Ve süratlice karıştırmaya devam ediyoruz.Kesilmesin diye.
- Daha sonra tuzunu ve nanesini atıyoruz. Ve hazır.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





