Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü yahut 3 adet but
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • Yarım limon
  • Tavuk suyu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk etini haşlayalım. Haşlanan tavukları küçük küçük didikliyoruz.
  2. Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı alıp kızdırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu koyup akabinde şehriyeleri ekleyip 1 dk kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Haşladığımız tavuğun suyunu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Topaklanmasın. Bir taşım kaynadıktan sonra içerisine sıktığımız limon suyunu ekleyip didiklediğimiz tavukları da ekliyoruz.
  4. Çorbamız kaynarken üzeri için farklı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı kızdırıp içerisine kekik, tuz, tozbiber, pulbiber ekleyip çabucak altını kapatıyoruz ki baharatlar yanmasın sonra pişen çorbamıza ekliyoruz.
  5. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayvalı Kereviz Salatası (Parmaklara Dikkat)
Sütlü İrmik Helvası
Peynir Helvası
Soslu Patates Kızartması
Fırında Ekşili Yeşil Fasulye
Kupta Limonlu Muhallebili Tatlı
Hdabla | © 2025 |