Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı but(haşlanmış didilmiş)
- 1 çay bardağı kesme erişte
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 bardak tavuk suyu (kıvamına nazaran 1 bardak daha ek edilebilir)
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt yumurta ve unu tencereye alıp, güzelce çırpın üzerine suyunu ek edin ve ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca eriştesi didilmiş tavuğunu ezilmiş bir diş sarımsağı ve tuzu ekleyin.
- Erişteler pişince ince kıyılmış maydanozu ek edin, bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
- Tereyağını eritip yarım tatlı kaşığı pulbiber ekleyin ve çorbanın üzerine dökün sıcak servis yapın afiyet olsun💐🤗.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











