Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğsü
- 2 litre su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 orta uzunluk patates (küp doğranmış)
- Yarım çay bardağı bezelye
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk bir tencerenin içine tavukları aktarın.
- Üzerine 2 litre kadar su ek edin ve güzelce haşlayın.
- Haşladıktan sonra tavukları çıkarın ve didikleyin. Suyunu bir kenara alın.
- Orta uzunluk bir tencerenin içerisine zeytinyağı alın.
- Üzerine evvel küp küp doğranmış soğanları ve rendelenmiş sarimsağı sonra havuç, patates ve bezelyeyi atarak yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından didiklenmiş tavuk, tuz, karabiber ve tavuk suyunu ekleyin be kaynamaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın ve çırpın.
- Çorbadan aldığınız 1 kepçe suyla terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ek edin.
- Bir taşım daha kaynatarak pişirdikten sonra altını kapatın.
- Üzerine tereyağ ve kırmızı biber kavurup servise sunun. Afiyet olsun!.
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


