Tepsi Böreği

Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket 5 adet yufka

Sos için;

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tane yumurta

İçi için;

  • İsteğe nazaran peynir çeşitleri (kıyma, patates)

Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyallerini hepsini karıştırıp bir hoş çırpıyoruz ,homojen bir karışım oluyor.
  2. Tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı seriyoruz, taşacak formda .
  3. Üstüne sos döküp yayıyoruz ,üst yufkayı 4e bölüp güzelce yerleştirip sos döküyoruz ve 2 kat yapıyoruz .
  4. Sos yaptıktan sonra iç harcını döküp 2 kat daha yufka yaptıktan sonra kenarda kalan yufkaları da üstüne serip kalan kalan sosu da üstüne güzelce sürüp kesiyoruz.
  5. Üstüne isteğe nazaran susam çörek otu atılabilir .
  6. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Pizza (Yulaflı)
İrmik Topları
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Patates Püresi
Patatesli Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |