Terbiyeli Paça Çorbası
Terbiyeli Paça Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet paça
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 litre su
- Tuz
Terbiyeli Paça Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 öncelikle paçayı düdüklüye alalım üzerine suyu ekleyip eti ilikten bizatihi ayrılana kadar kaynatalım.
- Etler güzelce kaynadıktan sonra denetim ediyoruz kemik ilikden ayrılacak ve kemikleri çıkartıp içindeki iri olan etleri kesme tahtasının üzerine koyup doğrayalım ve etleri doğradıktan sonra tencereye alalım suyunu da tekrar kaynasın yani kaynama süreci devam ederken terbiyesini yapıp içine ekleyelim terbiyeyi de aşağıda artık söylüyorum.
- 3 terbiye için un yoğurt yumurtayı bir kapta güzelce karıştıralım sonra etin kaynar olan suyundan yavaş yavaş terbiye ekleyip karıştıralım iki kepçe ya da üç kepçe ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımı kaynar olan ilikli suya ekleyelim karıştıralım birebir vakitte karıştırmayı unutmayalım daima olarak👍.
- Çorbamız kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakalım üzerine naneyi yağda kızartıp dökelim afiyet olsun 💫.
Terbiyeli Paça Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











