Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama

Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 3 adet havuç (halka doğranmış)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • Yaklaşık 2 l kaynamış su
  • 3 büyük patates (küçük küpler halinde)
  • Biraz doğranmış maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

  • 300 gram süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 ml su yahut et suyu
  • 1 yemek kaşığı un

Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti tencereye alıp yaklaşık 1 l su ekleyin ve su berraklaşana kadar haşlayın.
  2. Zeytinyağını ekleyin, doğranmış soğanlarla birlikte eti yavaşça kavurun.
  3. Sebzeleri ekleyip tekrar kavurun.
  4. 1 l suyu daha ekleyin, sosu hazırlayın ve nane, tuz ile tatlandırın.
  5. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Maydanozla süsleyip sıcak servis edin!.

Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek
Bol Soslu Islak Kek
Mercimek Çorbası
Kıymalı Tava
Şeftalili Turta
Karamelize Soğanlı Kereviz
Hdabla | © 2025 |