Tepside Kolay İçli Köfte
Tepside Kolay İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 bardağı kaynar su
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 2 adet orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyali;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 tutam maydanoz
Üzeri ve altı için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
Tepside Kolay İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soyup doğradığımız patatesleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzüp püre haline getirelim.
- İnce bulguru derin bir kabın içerisine alıp üzerine kaynar suyu ek edelim.
- 15-20 dakika bekletelim akabinde geniş bir tepsiye patates püresi ıslanan bulgur ve öbür bütün gereçleri ek edip macun haline gelinceye kadar yoğuralım.
- İç harcı için yemeklik doğradığımız soğanları yağ ek ettiğimiz tavaya alıp hafif rengi dönünceye kadar kavuralım .
- Kıyma ek edip ocağın altını kısıp kaşıkla eze eze kıymayı güzelce kavuralım salça ve baharatlarını ek edip biraz daha orta ateşte karıştırarak pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
- İri kıyılmış ceviz ve maydanozu da ek edip tekrar karıştıralım.
- Küçük bir kasenin içerisinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve oda ısısında yumuşamış 2 tatlı kaşığı tereyağını karıştıralım ve yarısı ile tepsinin tabanını yağlayalım .
- Hazırladığımız içli köfte hamurunu iki eşit kesime bölelim bir adedini poşetin ortasına alıp evvel elimizle biraz ezelim.
- Daha sonra oklava ya da merdane ile kare formu vererek inceltelim tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım ve öteki içli köfte hamurunda birebir biçimde açıp üzerine kapatalım.
- Bozulan yerleri hafif elimizi ıslatarak düzeltelim kare keselim .
- Üzerine tereyağı ve zeytinyağı karışımı yağı sürelim .
- 190 derece evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika ortası pişirelim ,ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Tepside Kolay İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















