Bal Badem Tatlısı Baklava tadında

Bal Badem Tatlısı Baklava tadında Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz fındık badem
  • 2-2,5 su bardağı un

Üzerine bulamak için;

  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Bal Badem Tatlısı Baklava tadında Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetin materyallerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra çeyrek limon sıkıp kısık ateşte baklava şerbeti kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Akabinde soğumaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
  2. Hamurun materyalleri oda sıcaklığında beklemiş olmalı. Gereçleri sırasıyla yoğurma kabına koyuyoruz.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru uzun modüllere bölüp elimizle çubuk biçiminde açıyoruz.
  4. İrmiğe bulayıp baklava dilimi formunda bıçakla verev olacak formda kesiyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  5. 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hafif kavruk bir renk olana kadar pişiyoruz. Hoş pişmezse hamur olur tatlı.
  6. Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
  7. Ara sıra tatlıları zıt düz yapıp şerbetini hoş çekmesini sağlıyoruz.
  8. Baklavaya benzeyen bir tadı var çok hoş oluyor tavsiye ederim. Yiyecek olanlara afiyet bal şifa olsun ♥️

Bal Badem Tatlısı Baklava tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Cevizli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri
Damla Çikolatalı Kurabiye
Tavuk Çöp Şiş
Narlı Shot (C Vitamini Deposu)
Ev Usulü Adana
Soğan Yahnisi
Hdabla | © 2024 |