Tepsi Poğaçası

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı kadar un
İç harcı için;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç gerecimizi hazırlayalım.
- Sıvı yağ da küp küp doğradığımız soğanları kavuralım.
- Üzerine kıymayı ekleyelim.
- Onlarıda güzelce kavurup tuz ve karabiberi ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Ilık süt, ılık su, toz şeker ve ınstant mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım kabın üzerini kapatıp 5-10 dakika mayanın etkinleşmesi için bekletelim.
- Ardından sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve tuzu ekleyip karıştıralım azar azar unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 45 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp elimizle bastıralım biraz açalım ve merdane ile genişletelim.
- Hamurun ortasına iç harcı yayalım. Hamurun kenar kısımlarını büzerek orta kısımda birleştirelim.
- Birleştirdiğimiz kısım altta gelecek halde yağlanmış tepsiye koyalım. Elimizle bastırıp tepsiye yayalım.
- Üzerini örterek 15 – 20 dakika tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp tepsi poğaçamızın üzerine sürelim.
- Çörek otu ve susamı serperek 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Deneyecek olan herkese.Afiyet olsun. 💞.
Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



