Tepsi Ketesi
Tepsi Ketesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un (markasına nazaran ölçüsü değişiyor yumuşak bir hamur elde edilecek)
Açmak için;
- Un
Arasına sürmek için;
- 70 gram tereyağı eritilecek 1 çay bardağı sıvı yağ eklenecek
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Tepsi Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sirke su sıvı yağ ve yoğurdu karıştırma kabına alalım üzerine unu azar azar ek edelim kabartma tozunu da ekledikten sonra yormaya başlayalım daha sonra iki eşit bezeye bölelim.
- Bir tane bezeyi unla açalım davul fırın tepsisinden biraz büyük açtıktan sonra üzerine yağ sürüp rulo yapalım ve yerleştirelim.
- Daha sonra başka bezi açıp siz isterseniz ikisini tıpkı anda açıp ortalarına tereyağı sürüp, üst üste koyup, rulo yapabilirsiniz ikisini birebir anda lakin benim yerim az olduğu için bir adedini rulo yaptım kenara aldım.
- Diğerini de açtıktan sonra üzerine tereyağ sürdüm ve rulo yaptığım hamuru bu bezenin ortasına koydum kenarlarından katladım merdane ile hafif açtım tepsiye koydum, üzerine yumurta ve yoğurt sürdüm.
- 170°’de fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirdim🫠 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun💫
Tepsi Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















