Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet orta uzunluk soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay pul biber
- 1çay kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 orta uzunluk domates
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları, biberleri, domatesleri, maydanoz ve sarımsağı robottan geçiriyoruz.
- Sonra kıymayı, robottan geçirdiğimiz zerzevatları, baharatları, zeytinyağını ve tuzumuzu güzelce yoğuruyoruz.
- Fırın tepsisine koyup düzleştiriyoruz ve çizikler atıyoruz.
- 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







