Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo orta yağlı kıyma
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 15 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 1 orta uzunluk domates
- 3 adet sivri biber
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ortadan ikiye bölüp robottan geçiriyoruz.
- Maydanozları elde doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz.
- Sarımsağı da dilerseniz biberler ile birlikte robottan geçirebilirsiniz ,kıymanın üzerine biber ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Tepsinin üzerine bir yemek kaşığı salçayı sürüyoruz ve koymayı ekleyip düz taban elde ediyoruz.
- Domatesi 8 eşit modüle bölüp biberleri tıpkı formda ikiye ayırıp 250 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










