Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 adet çarliston biber
  • Sıvı yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • 4 adet patates ( büyükse 3)
  • 1 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan

Sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • 12 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan, sarımsak, biberler küp küp doğranır, maydanoz incecik kıyılır.
  2. Sebzelerin üzerine kıyma ek edilir baharatları eklenir ve güzelce yoğurulur.
  3. Yoğurma süreci bitikten sonra fırın tepsimize 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı salça eklenir, tepsinin altına sürülür.
  4. Kıymalı harcı yağladığmız tepsiye eșit olacak biçimde yayılır.
  5. Ardından patatesler kesilir, kıymalı harçın üzerine dizilir, soğan, domateste kesilir üzerine koyulur.
  6. 1 bardak suya 12 yemek kaşığı salça ve tuz ek edilir, kebabın üzerine dökülür.
  7. 200 derecelik fırında pişirilir.

Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pratik Şekersiz Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Soslu Kek
2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Pirinç Unu Helvası
Fırında Ballı Somon Balığı
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)
Revani
Hdabla | © 2025 |