Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 kg kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 adet çarliston biber
- Sıvı yağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;
- 4 adet patates ( büyükse 3)
- 1 adet domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- 12 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan, sarımsak, biberler küp küp doğranır, maydanoz incecik kıyılır.
- Sebzelerin üzerine kıyma ek edilir baharatları eklenir ve güzelce yoğurulur.
- Yoğurma süreci bitikten sonra fırın tepsimize 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı salça eklenir, tepsinin altına sürülür.
- Kıymalı harcı yağladığmız tepsiye eșit olacak biçimde yayılır.
- Ardından patatesler kesilir, kıymalı harçın üzerine dizilir, soğan, domateste kesilir üzerine koyulur.
- 1 bardak suya 12 yemek kaşığı salça ve tuz ek edilir, kebabın üzerine dökülür.
- 200 derecelik fırında pişirilir.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


