Tencerede Cheesecake

Tencerede Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 60 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık ( isteğe bağlı )

Kreması için;

  • 4 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 600 gram labne peynir
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 250 gram frambuaz
  • Yarım su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( açmak için yarım s bardağı su )

Tencerede Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel cheesecakemizin tabanıyla bu işe başlayalım.
  2. 1,5 paket burçağı robota çekip bi kabın içine alalım
  3. İçine erittiğimiz tereyağı katalım.
  4. İsteğe bağlı yarım su bardağı robottan çektiğimiz fındığıda katalım.
  5. Tereyağını yeterlice yedirdiğimiz fındıklı burçak karışımını 24 cm kelepçeli kalıbımıza bastırarak yayalım. ( kalıbın altını ve kenarlarını yağlı kâğıt ile kaplamayı unutmayın) kalıbı dolaba koyalım ve kremasını hazırlamaya başlayalım.
  6. Kreması için ısıya destekli derin bi cam kaba yumurta ve şekeri koyalım.
  7. Su koyduğumuz tencerenin üzerine benmari yöntemi yumurta ve şekeri koyduğumuz kaseyi yerleştirelim. ( kase kaynayan suya temas etmeyecek. Ortada ara kalsın).
  8. En az 15 dakika boyunca kaynayan suyun üzerinde şekerle yumurtayı güzelce çırpalım.
  9. Köpük köpük olan bu karışımı bi tencereye boşaltalım.
  10. Üzerine 2,5 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişanstasını, 600 gram suyu süzülmüş labneyi, kremayı, vanilyayı ekleyip ocakta yoğunlaşınca kadar karıştıralım.
  11. Koyulaşan kremayı hazırladığımız tabanın üzerine dökelim.
  12. Kuruyup çatlamaması için üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakalım.
  13. Meyve sosu için frambuaz ,şeker ve yarım su bardağı suyu ocağa koyalım.
  14. Kaynayan frambuazları ben kaşıkla ezdim.
  15. Ayrı bi kapta 2 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı su ile açıp sosun içine kattım.Hemen yoğunlaşıyor esasen.
  16. İlk sıcaklığı çıkınca hazırladığımız kremanın üzerine dökelim.
  17. Tamamen soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 1 gün dolapta bekletip servis edelim.

Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Tencerede Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Kurabiyeler
Borcamda Gelin Pastası
3 Kaşık Yoğurtla Ev Ekmeği
Kıvamlı Şehriye Çorbası
Kornişon Salatalık Turşusu
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın)
Hdabla | © 2024 |