Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)

Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kuzu gerdan
  • Yarım su bardağı kadar kemikli kuzu eti
  • 4 kuru soğan (2 ye bölünmüṣ)
  • 1,5-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 büyük patates (doğranmıṣ, soyulmuṣ)
  • 4-5 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaṣığı domates salçası

Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye tereyağ konur ve eritilir.
  2. Tereyağ eridikten sonra etler ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
  3. Etler güzelce kahve rengi olduğunda soğanlar ek edilir, bir kaç cins kavurduktan sonra salça, tuz, karabiber ve su ek edilir.
  4. Kaynamaya baṣladıktan sonra kısık ateṣte üstü kapalı piṣmeye bırakılır.
  5. Piṣmeye yakın yaklaṣık 10 dakika evvel patatesler ek edilir, karıṣtırılır.
  6. 10 dakika sonra patatesler piṣtiğinye yemeğimiz hazır oluyor. Etin piṣmesi 40 dakika falan.

Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Havuç Tarator
Kremalı Tavuk Fileto
Sebzeli Et Güveç
Spoonful
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |