Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça

Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık )
- 1 su bardağı su (ılık )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine )
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 su bardağı un
- Tereyağı yahut margarin
İç harcı için ;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,su ,sıvı yağ ,yumurta akı ,maya ,şeker ,tuz derin bir kapı içerisinde çırpalım .
- Ardından unumuzu yavaş yavaş eleyerek hamurumumuz yoğuralım .
- Ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerine bir bez ile örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra mayalanan hamurumumuzu iki eşit bezeye bölelim ,birinci bezeyi oklava yardımı ile açalım ,bezeyi çok ince olmayacak biçimde genişletim.
- Daha sonra erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirelim.
- Hamuru zarf formunda katlayıp birinci katının iç kısmına da tereyağını gezdirelim.
- Diğer bezeyi de tıpkı süreci uygulayalım.
- Daha sonra yeterli ki ağladığımız bezeyi merdane yardımıyla tekrar açalım.
- Açtığımız hamurun içerisine kaşar peynirini gezdirelim ve rulo halinde saralım.
- 3 parmak genişlikte keselim tepsimize alalım, yumurta sarısını sürelim ve haşhaşlıları gezdirelim.
- 180- 200° ortasında 35 -45 dakika ortası pişirelim şimdiden afiyet olsun🌺❤️.
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









