Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su yahut et/tavuk suyu
- 1 avuç tel şehriye yahut erişte
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın, salçayı ekleyip biraz kavurun.
- Tarhanayı ve baharatları ekleyin, karıştırın.
- Üzerine suyu yahut tavuk/et suyunu ekleyin, daima karıştırarak kaynatın.
- 5 dakika sonra tel şehriyeyi ek edin, yaklaşık 6–7 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Acı çorba seviyorsanız, pul biber çok yakışıyor.
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






