Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su yahut et/tavuk suyu
  • 1 avuç tel şehriye yahut erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın, salçayı ekleyip biraz kavurun.
  2. Tarhanayı ve baharatları ekleyin, karıştırın.
  3. Üzerine suyu yahut tavuk/et suyunu ekleyin, daima karıştırarak kaynatın.
  4. 5 dakika sonra tel şehriyeyi ek edin, yaklaşık 6–7 dakika yumuşayana kadar pişirin.
  5. Acı çorba seviyorsanız, pul biber çok yakışıyor.

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü
Tatar (Denizli Kale Biberi İle Tatar)
Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer
Pide İçi
Pizza Poğaça (Ağızda Dağılan)
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |