Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tarhana (ben elimde olan Edirne metodu ıslak tarhanayı kullandım)
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- 2su bardağı et suyu
- 4 su bardağı sıcak su
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ ve salçayı kavuralım üzerine tel şehriyeyi ekleyip, bir kaç dakika kavuralım.
- Toz tarhana kullanıyorsanız tarhanayı salçayla birlikte kavuralım, benim üzere yaş tarhana kullanacaksanız sıcak suyla açın.
- Tarhanayı ekleyip bir iki karıştıralım materyaller birbirine düzgünce karışsın.
- Et suyu ve kaynamış suyu üzerine ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
- Tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
- Çorba kaynayıp şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Limon ile servis edelim.
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












