Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tarhana (ben elimde olan Edirne metodu ıslak tarhanayı kullandım)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 2su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ ve salçayı kavuralım üzerine tel şehriyeyi ekleyip, bir kaç dakika kavuralım.
  2. Toz tarhana kullanıyorsanız tarhanayı salçayla birlikte kavuralım, benim üzere yaş tarhana kullanacaksanız sıcak suyla açın.
  3. Tarhanayı ekleyip bir iki karıştıralım materyaller birbirine düzgünce karışsın.
  4. Et suyu ve kaynamış suyu üzerine ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
  5. Tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
  6. Çorba kaynayıp şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Limon ile servis edelim.

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Kıyır Kıyır Dereotlu Pastane Kurabiyesi
Dondurucuda Cacık Lik Salatalık
Akışkan Brownie
Çikolata Bombası
Ispanak Yemeği
Çarliston Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |