Karamelize Soğanlı Kereviz

Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet soğan
  • 2 adet portakal
  • Zeytinyağ

Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle işe kerevizleri soyup doğramakla başlıyoruz.
  2. Soyup doğradığımız kerevizleri limonlu suya koyuyoruz kararmaması için.
  3. Daha sonra soğanları soyup doğruyoruz tavaya zeytinyağı alıp soğanları rengi sarıya dönüp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  4. Sonra 1 su bardağı su koyup kapağını kapatıyoruz.
  5. Soğanların yumuşamasını bekliyoruz.
  6. Yumuşayan soğanların üstüne suda bekleyen kerevizleri koyup suyunu sıktığımız 2 portakal suyunu koyuyoruz.
  7. Altını kısıp kerevizler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen yemeğin altını açıp çok az daha suyunu çektirip tabanını tutturuyoruz.
  9. Bu soğanların biraz daha karamelize olmasını sağlıyor.
  10. Evde asla kereviz pişirtmeyen eşim 2. Tabağı istiyor. Afiyet olsun.

Karamelize Soğanlı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çanağında Kereviz Salatası
Çiçek Kuru Dolmalar (En Detaylı Tarif)
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Yufka Lavaş
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote
Çarşamba Kıvratması
Hdabla | © 2025 |