Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık suda 20 dk ıslatılıyoruz, şehriyeleri pilav tenceresinde yağsız biçimde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
- Ardından tereyağı eritip yıkayıp süzdüğümüz pirinçi tencereye alıp iki dk kavuruyoruz, kenara ayırdığımız şehriyeyi de içine dökelim tuzunu sıcak suyunu aktarıp karıştıralım kapağını kapatalım 3 dk orta ateşte 5 dk da küçük beğenilen kısık ateşte pişirelim.
- 5. Dknın sonunda kapağı açıp bakalım suyunu çekmiş mi diye fazla zedelemeden karıştıralım piştiyse ateşi ve kapağını kapatıp 10 dk dinlenmeye alalım. Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






