Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ılık suda 20 dk ıslatılıyoruz, şehriyeleri pilav tenceresinde yağsız biçimde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
  2. Ardından tereyağı eritip yıkayıp süzdüğümüz pirinçi tencereye alıp iki dk kavuruyoruz, kenara ayırdığımız şehriyeyi de içine dökelim tuzunu sıcak suyunu aktarıp karıştıralım kapağını kapatalım 3 dk orta ateşte 5 dk da küçük beğenilen kısık ateşte pişirelim.
  3. 5. Dknın sonunda kapağı açıp bakalım suyunu çekmiş mi diye fazla zedelemeden karıştıralım piştiyse ateşi ve kapağını kapatıp 10 dk dinlenmeye alalım. Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sulusu Yemeği
Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye
Portakallı Kek
Bride Pastası
Annemin Ekşi Elmalı Keki
Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |