Pancarlı Humus

Pancarlı Humus Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet haşlanmış pancar
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım kase haşlanmış nohut
  • İnce dilimlenmiş haşlanmış pancar

Pancarlı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak nohutu geceden ıslatıp sabah haşlayın.
  2. Kabuklarını ayıklayın.
  3. Pancarı haşlayıp küp küp doğrayın.
  4. Rondonun içine nohut, pancar, sarımsak, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar çekin.
  5. Servis tabağına alın.
  6. Tavaya sıvı yağ alıp kızdırın içine kırmızı pul biberi ekleyip fazla yakmadan alın.
  7. İçine nohutları ek edip karıştırın.
  8. Humusun üzerini dilimlenmiş pancar ve hazırladığınız nohut ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.

Pancarlı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kurabiye
Kıbrıs Tatlısı
Fırında Kaşarlı Kuşkonmaz
Kuzu İncik
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |