Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr bonfile (bagette kullanılabilir)
- 2 adet havuç (rendeleyelim)
- 4 diş sarımsak (rendeleyelim)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5.5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber (ya da kırmızı biber)
- Tuz
Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları uygun tencereye alalım. Üzerini biraz geçecek biçimde suyu ekleyip, tavukları haşlayalım. Haşlanan tavukları didikleyelim. Suyunu kullanmak üzere ayıralım.
- Ayrı bir tencerede (ya da tıpkı tencerede, suyu diğer kaba alıp) tereyağını ve zeytinyağını eritelim.
- Üzerine sarımsak ve havucu ekleyip 3/4 dk kavuralım, akabinde yemeklik doğranan soğanı ekleyip bir iki cins çevirdikten sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim (ortalama 6/7dk) sonrasında yavaşça tavuk suyunu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. (isterseniz oranları değiştirip yapabilirsiniz sizin tercihiniz)
- Çorbamız kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ekleyelim (isteğe bağlı arpa şehriye de kullanabilirsiniz) ve orta ara karıştıralım.
- Şehriyeler yumuşamaya başladıktan sonra tavukları ek edip, 4/5 dk daha kaynatıp, ocaktan alalım (isteğe bağlı maydanoz ekleyebilirsiniz) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









