Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası

Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr bonfile (bagette kullanılabilir)
  • 2 adet havuç (rendeleyelim)
  • 4 diş sarımsak (rendeleyelim)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber (ya da kırmızı biber)
  • Tuz

Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları uygun tencereye alalım. Üzerini biraz geçecek biçimde suyu ekleyip, tavukları haşlayalım. Haşlanan tavukları didikleyelim. Suyunu kullanmak üzere ayıralım.
  2. Ayrı bir tencerede (ya da tıpkı tencerede, suyu diğer kaba alıp) tereyağını ve zeytinyağını eritelim.
  3. Üzerine sarımsak ve havucu ekleyip 3/4 dk kavuralım, akabinde yemeklik doğranan soğanı ekleyip bir iki cins çevirdikten sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  4. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim (ortalama 6/7dk) sonrasında yavaşça tavuk suyunu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. (isterseniz oranları değiştirip yapabilirsiniz sizin tercihiniz)
  5. Çorbamız kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi ekleyelim (isteğe bağlı arpa şehriye de kullanabilirsiniz) ve orta ara karıştıralım.
  6. Şehriyeler yumuşamaya başladıktan sonra tavukları ek edip, 4/5 dk daha kaynatıp, ocaktan alalım (isteğe bağlı maydanoz ekleyebilirsiniz) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂

Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması)
Enginar Mezesi
Bisküvili Pasta
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Salçalı Makarna
Bademli Kurabiye (Öyle Lezzetli Ki Kaç Tane Yediğinizi Sayamayacaksınız)
Hdabla | © 2025 |