Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 litre kadar kaynar su
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pilavlık bulgurumuzu ılık suda ıslıyoruz, sonra tenceremize yağımızı alıyor ve tel şehriyelerini biraz kavuruyoruz .
- Sonra ısladığımız bulgurları tencereye ekliyoruz ve üzerine kaynar su ekleyin ,üzerine geçecek kadar kapağını kısık bir halde ayarlayın ,kısık ateşte 18 ila 20 dakika pişene kadar pişirin.
- Bir kaşıkla denetim edin tabi tuzu atmayı unutmayın ki pilavınız tuzsuz olmasın sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








