Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 litre kadar kaynar su
  • 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pilavlık bulgurumuzu ılık suda ıslıyoruz, sonra tenceremize yağımızı alıyor ve tel şehriyelerini biraz kavuruyoruz .
  2. Sonra ısladığımız bulgurları tencereye ekliyoruz ve üzerine kaynar su ekleyin ,üzerine geçecek kadar kapağını kısık bir halde ayarlayın ,kısık ateşte 18 ila 20 dakika pişene kadar pişirin.
  3. Bir kaşıkla denetim edin tabi tuzu atmayı unutmayın ki pilavınız tuzsuz olmasın sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 😊😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Reçel
Limonlu Muhallebili Limon Aşkı
Fırında Kaşarlı Kuşkonmaz
İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi (Videolu)
Hayal Kek
Kaşarlı Pide
Hdabla | © 2025 |